Újabb létszámrekord az MKKSZ Kupán!

A május 19-én megtartott 32. MKKSZ Kupa idén is részvételi csúcsot hozott. A verseny folyamán 73 sakkozó ült asztalhoz, hogy eldöntse ki lesz 2018-ban a szakszervezeti bajnok. (Mindemellett sakktörténeti jelentősége is volt a nemzetközi tornának, hiszen hazánkban még sohasem fordult elő, hogy két afrikai nemzet versenyzője egyidejűleg táblához üljön.)

A sok régi ismerőst felvonultató mezőnyben számos korábbi első helyezettet is köszönthettünk, és persze feltűntek az ifjú trónkövetelők is, ahogy azt Boros Péterné, az MKKSZ elnök asszonya említette a megnyitó beszédében.

 A 13 fordulós küzdelem - a megszokott, kiemelkedően jó körülmények között - a Benczúr Hotel Budapest-termében zajlott, 2x10 perces játékidővel. A végig baráti hangulatú esemény nagy részében folyamatosan változott az éllovas személye, hogy végül aztán két legény maradjon a gáton: Sillye Kálmán és Horváth Kálmán az utolsó játszmák során már tudta, hogy a sokszor megforduló ún. Buchholz segédszámítás fogja eldönteni a versenyt, ami a korábbi évek rapid tornáin mindig Horváthnak kedvezett, ám most druszája emelhette magasba a kupát! Őket két rutinos sakkozó követte: Szekszárdról Szuhai Balázs és a fővárosból Mezei Csaba. A sort a fiatalok áradata folytatta, közülük is kiemelkedett a 11 éves Palczert Mátyás, aki az ifi serleget vihette haza. Ki kell emelni még az örvendetesen megnövekedett női mezőnyből a győztes személyét, Tóth Nikolettát, aki a versenyen résztvevő öt családtagja között is a legeredményesebbnek bizonyult.

A záróünnepségen - a számos különdíj mellett - mindenki kapott egy kis ajándékot, s így kicsik és nagyok mosolyogva hagyták el az ország egyik kiváló (ha nem a legkiválóbb) sakktermét, és már számolták, hogy csak 364-et kell aludni a következő MKKSZ Kupáig...!

A részletes végeredmény (mindenki egy mezőnyben játszott, összesen 73 fő):

1. Sillye Kálmán 11 2. Horváth Kálmán 11 3. Szuhai Balázs 9,5 4. Mezei Csaba 9 5. Szilágyi Sámuel 8,5 6. Nagy Miklós 8,5 pont...

Ifjúsági verseny:

1. Palczert Mátyás 9 2. Kelemen Szabolcs 9 3. Palczert Botond 8 pont...

Női verseny:

1. Tóth Nikoletta 8 2. Palczert Hajnalka 5,5 3. Tóth Tímea 4,5 pont...

A legjobb 60 éven felüli: Hunkó György 8 pont.

A legidősebb versenyző: Madácsi József 5,5 pont.

A legfiatalabb versenyző: Shen Yiyun 4 pont.

A legjobb 1900 értékszám alatti versenyző: Szilágyi Sámuel 8,5 pont.

A legjobb 1700 értékszám alatti versenyző: László Csaba 7,5 pont.

A legjobb 1500 értékszám alatti versenyző: dr. Tóth Tibor 7 pont.

 

                                                          Jakobetz László

 

 

 

 


 

  • A házi gondozók és a gyermekvédelemben dolgozók nagy része kimarad az ágazat egyébként is szervezetlen szűréséből – állítják a terület érdekvédői – írja a Népszava.

  • Az elmúlt évtizedekben nőtt az érettségizettek és a diplomások, míg jelentősen csökkent az alapfokú végzettséggel sem rendelkezők aránya Magyarországon. Bálint Lajos demográfus bemutatta, hogy az iskolázottság olyan tudás megszerzését teszi...

  • Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény végrehajtási rendeletével párhuzamosan megjelentek a következő évek orvosi bértáblái is – írja a Portfolio.

  •  A napi munkaidő teljesítése után a munkavállalót a törvényben meghatározott, egybefüggő pihenőidő illeti meg. Számos eset előfordulhat azonban, amikor az eredetileg pihenésre szánt idő alatt is munkát kell végezni. Az...

  • Írásunkban a 2020-as nyári és a még kihirdetésre váró őszi adócsomagok alapján gyűjtöttük össze dióhéjban a legfontosabb jövő évi adóváltozásokat. Az ado.hu összefoglalója.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában