TITKÁRI TANÁCSI ÜLÉS SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN - 2018.

2018. május 23-án az MKKSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Titkári Tanácsa ülésezett, melyen megjelent Boros Péterné az MKKSZ Elnök Asszonya, Fehér József OKÉT/KÉF ügyvivője, Tornyi Lajosné MKKSZ FEB Elnöke.

Kozák Ferenc megyei elnök megnyitja és üdvözli a Nyíregyháza-Sóstóhegy Tüskevárban megjelenteket.

Kozák Ferenc megyei elnök és Timkó József megyei titkár köszöntötte Négyesi Miklósnét és Gyimesi Gábort szakszervezeti kitüntetése alkalmából, valamint Boros Péterné Elnök Asszonyt születésnapja alkalmából.

 A köszöntés és gratuláció után minden jelenlévő tájékoztatást adott alapszervezeti munkájáról, tapasztalatairól, eredményeiről, gondjairól, amelynek végső mondanivalója az volt, hogy a munkahelyi szervezetek vezetői a taglétszám-növelését megoldhatónak, elérhető célnak tartják.  

 

Timkó József megyei titkár bevezetőjében utalt a társadalmi változásokra (változatlanságokra), az MKKSZ Elnökség éves tevékenységéről szóló beszámolóra, a SZEF kongresszus eseményeire. Áttekintette a MKKSZ helyzetét, céljait, beleértve a tagság céljait a szervezet működését illetően.

Ezt követően Boros Péterné Elnök Asszony tájékoztatója hangzott el, melynek fontos eleme volt a bérkérdés. A szakszervezetek az MKKSZ kezdeményezésére új stratégiával álltak elő, melynek lényege, hogy a teljes közszolgálatban foglalkoztatottaknak új bérrendszere, bértarifái legyenek, mely három fontos alapelven működnének:

 -a mindenkori minimálbér legyen a legkisebb munkabér (kvalifikációs kötöttségek nélkül),

-a garantált bérminimum biztosítása a középfokú végzettséget igénylő munkakörökben,

-a diplomás bérminimum bevezetése.

Elnök Asszony szólt arról is, hogy a kormányzati kapcsolatok javulásából minden fél – a kormány, az érdekvédők és a munkavállalók – egyaránt profitál.

Elemezte az önkormányzati sztrájkok eredményét, valamint kitért arra is, hogy milyen minőségű a SZEF-el való konföderációs kapcsolata az MKKSZ-nek, milyen vagyoni kezdeményezést preferál az MKKSZ, kifejtette annak indokait, és azt, hogy mit hoz majd a KSZSZ-el való egyesülés.

Boros Péterné végül megköszönte Timkó József országosan is kiemelkedő munkáját.

Ezt követően Tornyi Lajosné FEB Elnök részletesen szólt a FEB és PEB feladatainak különbözőségéről, az új törvényi környezetről, az alapszervezetek aktuális gazdasági, pénzügyi szabályairól, időszerű feladatairól.

 

Fehér József OKÉT/KÉF ügyvivője ismertette az érdekvédelmi intézmények működésének körülményeit, nehézségeit, szakszerűségét, várakozásait. Kiemelte, hogy a bérintézkedésben hosszú ideje nem érintett 160 ezer fős közszolga kompenzációját meg kell indítani. A forrással nem rendelkező önkormányzatokat az államnak anyagi eszközökkel szükséges támogatni. Kiemelte a Közalkalmazottak és Köztisztviselők Egymásért Alapítvány céljait, működését, fontosságát

Az ezt követő több felszólalásra, hozzászólásra, kérdésre a vendégelőadók, illetve a megyei titkár adott választ. Timkó József zárszavában köszönetét fejezte ki a munkahelyeken folyó munkáért, az együttműködésért, egymás tiszteletéért. Ennek tudható be, hogy az országban a megyénk a legszervezettebb az MKKSZ-en belül.  

A megyei elnök ezt követően bezárta az ülést, melyről elmondható, hogy lehetőséget biztosított a szervezettségben való továbblépésre, és arra, hogy az MKKSZ vezetői további új, vagy megerősített gondolatokkal felvértezve képviseljék a jövőben is a közszolgákat.

Csoportkép a titkári tanácson résztvevőkről

Timkó József  és Veress Ildikó,  Boros Péter Elnök Asszonnyal és Fehér Józseffel.

 


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában